Zullen we even kennismaken?


Karin Boer  buro Boer Teksten

Toen ik bij Nicky kwam wist ik niets over blogs schrijven. Ik wilde het als beginnend ondernemer graag gaan gebruiken. En als tekstschrijver wilde ik er ook alles van weten. Hoe bouw je een blog op en maak je ‘m aantrekkelijk om te lezen? En aantrekkelijk schrijven, dat kan Nicky als de beste. Dat had ik al in haar eigen blogs gezien.

Ik vroeg me nog even af of het zou werken, een coachingstraject voor zes blogs en dat alles met opdrachten en feedback per e-mail. Maar ik merkte dat Nicky het traject specifiek op mijn vragen ging inrichten, dat gaf vertrouwen.

De coaching was perfect op mijn leerdoelen afgestemd. Met opbouwende oefeningen, handige foefjes en duidelijke, en soms confronterende, feedback kwam ik steeds een stap verder. Ik leerde mijn eigen teksten te redigeren waardoor ik er anders tegenaan ging kijken. Ik leerde spannender te schrijven en te schrappen, net zolang tot de essentie van de blog overbleef. Ik weet nu hoe ik het schrijven van een blog aan kan pakken. Ik ben driftig aan het oefenen. Het is veel leuker dan ik had gedacht!

Nicky gaf concrete feedback. Niet alleen commentaar, maar ook gelijk aanwijzingen hoe ik de tekst kon verbeteren. Vaak met een aantal vervolgoefeningen, waardoor ik er stapsgewijs achter kwam hoe het ook kon en dan veel aantrekkelijker.

Per mail gecoacht worden vond ik heel prettig. Ik kon op mijn eigen tijd de opdrachten inleveren. Binnen 1 tot 2 dagen had ik alweer reactie en kon ik er mee verder.

Tijdens de coaching kwam ik er steeds meer achter wat ik nog miste in mijn blogs, zoals het gebruiken van voorbeelden of het toepassen van humor. Nicky ging daar goed op in en bedacht gelijk weer gerichte opdrachten.

Nicky is duidelijk en to-the-point. En ‘’stuurt’’ je met één tekst gerust meerdere keren terug om het nog beter te maken. Dat was soms frustrerend, maar wel dé manier om veel te leren. Ze doet het op zo’n manier dat je alleen maar enthousiaster wordt.